Myönnän, että olen ollut Olan suhteen jonkin verran skeptinen, ainakin mitä tulee kaverin juttujen mainostamiseen. Ola puhuu asiaa, mutta hänen oppiensa lähteet paistavat niin selvästi läpi - ja olen itse ollut aina kaiken amerikkalaisuuden suhteen varpaisillani. Maan (Yhdysvallat) diskurssitavat poikkeavat siitä, mitä Suomessa pidetään asiallisena, ei kai kukaan voi sitä kieltää, vaikka Mainos-tv:t (MTV3 ym.) tekevätkin täällä kovasti tutuksi myös amerikkalaista kulttuuria.

Nyt haluan kuitenkin nakata sivuun ylikriittisyyteni muidenkin silmissä, ja tunnustaa, että uskon pohjimmiltani kaikkeen siihen, mistä Olli Posti saarnaa - vaikka itselläni olisikin toteutustavoista vivahdemaisia näkemyseroja. Pääasia on kuitenkin poimia sieltä ne jutut, jotka itselle toimivat, ja jotka edistävät kunkin omaa henkilökohtaista kehitystä. Se, kuinka pitkälle tuo kehitys viedään, on kuitenkin aina yksinomaan kyseessä olevan yksilön omissa käsissä.

Ei kai sillä niin väliä ole, vaikka ilosanoman pääsaarnaaja käyttäisikin suomessa perinteisesti olematonta sinä-passiivia ja onkin asiastaan aidosti innoissaan. Ja miksi ei olisi, usko voi siirtää kokonaisia vuoria.